Het Zonnestraal Team

Wendy is de eigenaar/ondernemer van Boerderij de Zonnestraal. Wendy heeft eind 2007 haar baan binnen de jeugdzorg opgezegd en is samen met Sandra Verbeek het avontuur aangegaan om Boerderij de Zonnestraal op te starten in 2008. Gestart met de zorgboerderij, doorgegroeid met het BSO aanbod. En sinds november 2010 uitgebreid met de start van het kinderdagverblijf. In 2019 is de boerderij ernaast erbij aangekocht en is deze volledig ingericht voor de kinderen vanaf 4 jaar. Zowel voor de BSO als voor zorgboerderij. De woning wordt gebruikt als ‘zorgwoning’, waar in het weekend ook logeren wordt aangeboden. Op de ‘basis locatie’ is het aanbod vanuit een baby-, dreumes- en peutergroep. Wendy kan binnen haar dagelijks leiding geven enorm genieten wanneer het zichtbaar is dat de leidsters vol passie hun prachtige vak uitoefenen. Waarbij de kinderen de ruimte krijgen om vooral zelf hun ervaringen op te mogen doen, wat ten alle tijden positief gestimuleerd zal worden, met het gebruik maken van de Boerderij als omgeving. Een organisatie waar we met z’n allen echt trots op mogen zijn!

Alice werkt sinds 2015 op de Zonnestraal en nog steeds met veel plezier. Ze krijgt nog steeds heel veel energie van deze mooie werkplek en natuurlijk van de collega’s en kinderen. In 2019 heeft Alice nog een opleiding gevolgd als babyspecialiste en daar weer heel veel energie van gekregen. Op de babygroep zit Alice helemaal op haar plek en geniet elke dag van de kinderen. Ze is nu al bijna 25 jaar pedagogisch medewerker en hoopt dit echt nog jaren te doen. Elke dinsdag en woensdag werkt Alice op de babygroep.

Anke werkt sinds november 2021 bij ons, ze is te vinden op de dinsdag, donderdag en vrijdag op de dreumesgroep. Voordat Anke op de Zonnestraal kwam werken stond ze vier dagen voor de klas bij groep 1 en 2. Dit gecombineerd met haar PABO opleiding, welke inmiddels bijna is afgerond. Omdat er binnen het onderwijs zoveel ‘’moet’’, wilde Anke wat anders en is ze opzoek gegaan naar een baan in de kinderopvang. Bij de Zonnestraal heb je echt de tijd om een vertrouwensband met de kinderen op te bouwen. De tijd om de kinderen te leren kennen en te zien. Anke is dankbaar dat ze iets bij kan dragen aan de verzorging en aan de toekomst van de kinderen. Kortom; ze geniet iedere dag van de kinderen. 

Annelies heeft eerst stage gelopen op de Zonnestraal. Ze is in 2017 op de Zonnestraal komen werken als ondersteuning van de groepen. Annelies werkt op de BSO op dinsdag en vrijdag en bij de peutergroep op donderdag en vrijdagochtend. Annelies houdt van een fijne sfeer op de groep en dat elk kind mag zijn hoe hij/zij is. Annelies mag graag met een klein groepje een activiteit ondernemen zodat kinderen die dat nodig zijn iets meer nabijheid kunnen krijgen.

Danique is na haar opleiding speciaal pedagogisch medewerker gelijk in de kinderopvang gaan werken. Sinds 2022 werkt ze bij de Zonnestraal op de dreumesgroep voor 3 dagen in de week. Maar soms is ze ook op de babygroep te vinden. Danique houdt van een goede verbinding tussen collega’s, ouders en kinderen. Bij haar staat een fijne sfeer en een veilige omgeving centraal zodat een ieder zich vertrouwd voelt om zichzelf te kunnen zijn.

Eline rondde in 2014 haar opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang af. Haar eindstage liep ze bij Boerderij de Zonnestraal, een plek die ze destijds bewust uitkoos vanwege de (agrarisch groene) visie. In oktober 2016 kwam Eline terug om te werken bij de Zonnestraal. Eline heeft gewerkt bij de baby-, dreumes-, en peutergroep. Momenteel is Eline er op dinsdag en donderdag. Ze voert dan voornamelijk beleidstaken uit op kantoor en doet af en toe nog invalwerk op het kinderdagverblijf. Eline vindt het mooi en belangrijk om de kinderen de tijd en ruimte te geven om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. De visie waar wij mee werken sluit hier heel goed bij aan. Ze vindt het prettig om te werken zonder vaste schema’s en tijden. Zo kan je met elkaar kijken wat de dag brengt en rekening houden met de behoeftes van de kinderen.

Esther heeft in 2010 stage bij ons gelopen. Het kind volgend werken sprak haar toen gelijk heel erg aan. Toen Esther in 2012 afstudeerde is ze terug gekomen bij de Zonnestraal omdat ze graag wilde werken op deze mooie unieke plek. Met veel passie en plezier heeft Esther al op verschillende groepen gestaan: zorgboerderij, bso, peutergroep, dreumesgroep en babygroep. De werkdagen van Esther zijn maandag, woensdag en donderdag op de babygroep en elke dinsdag zit Esther op kantoor als beleidsmedewerker. Esther houdt van een fijne sfeer op de groep waar de kindjes zich veilig en gehoord voelen. Af en toe even lekker gek doen met de kinderen daar is Esther ook wel voor in.

Esther is sinds maart 2023 werkzaam bij de Zonnestraal. Ze werkt op woensdag, vrijdag en om de week op zaterdag op de zorgboerderij. Af en toe valt ze ook in op de babygroep. Hiervoor heeft Esther ruim 12 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Daarna is ze in de kinderopvang gaan werken en doet dit nu ongeveer 15 jaar. Esther werkt graag met kinderen. Ze zijn erg inspirerend, puur en heerlijk onbevangen. Esther geniet daar volop van. En hoe mooi is het om ze te mogen helpen ontwikkelen, verzorgen en sturen waar nodig. De combinatie van lieve kinderen, gezellige collega’s, natuur en dieren maakt de Zonnestraal voor Esther een prachtige werkplek.

Eva werkt al vele jaren in de kinderopvang. Sinds 2019 mocht zij ons team komen versterken. Eva werkt op dinsdag- en vrijdagochtend op de peuterspeelgroep op de Floreant in Luttelgeest. Ook werkt Eva één dag de peutergroep op de Zonnestraal. Soms valt Eva in op de baby- of dreumesgroep. De afwisseling tussen het werken in een schoolgebouw waarbij een mooie samenwerking met school is en op de boerderij vindt Eva fijn. Beide bieden verschillende leermogelijkheden voor de kinderen. Eva doet het werk met heel veel plezier. Het is nooit saai! Eva hoopt nog lang te mogen werken in dit vak.

Na bijna 7 jaar te hebben gewerkt als kapster, was Hannah klaar voor een nieuwe uitdaging. Ze is begonnen aan de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, welke ze nu bijna heeft afgerond. Sinds september 2022 werkt Hannah met veel plezier op Boerderij de Zonnestraal. Ze werkt momenteel 2 dagen op dreumesgroep en 2 middagen bij de BSO. Ze wordt blij van de grappige gesprekjes en fijne knuffels die ze krijgt van de kinderen! Hannah geniet van elke dag op de Zonnestraal. Hannah is positief ingesteld, houdt van een grapje en staat enthousiast op de groep. Hannah vindt het heel leuk om met de kinderen naar buiten te gaan, te knutselen en leest graag boekjes voor. Hannah haar dag is geslaagd wanneer de kinderen weer blij en tevreden naar huis gaan.

Harmilde is vanaf 2022 werkzaam op de Zonnestraal en is hier bijna alle dagen te vinden. Ze is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag te vinden bij de BSO. Vrijdagavond en zaterdag is ze werkzaam op de zorgboerderij. Harmilde geniet erg van het werken met de kinderen en doet er daarom nu nog een verkorte opleiding bij, zodat ze straks ook mag genieten van het werken met de jongere kinderen op de Zonnestraal. In het kader van haar opleiding is ze nu ook wel eens te vinden op het kinderdagverblijf. Harmilde is enthousiast en geeft dit graag mee aan de kinderen. Ze is in voor een grapje en vindt het heerlijk om even gek te doen samen met de kinderen. Harmilde vindt het belangrijk dat elk kind zichzelf mag zijn en met een fijn gevoel op de Zonnestraal is. Dit doet ze door in te spelen op de wensen en behoeften van het kind.

Ilse versterkt sinds 2023 onze babygroep. Hiervoor heeft zij ook in de kinderopvang gewerkt. Ilse is opgegroeid op een boerderij en daarom helemaal op haar plek bij de Zonnestraal. Ze geniet van het veelzijdige werk op de groep. Vooral het zien en bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen, maar ook het verzorgende stukje van het werk vindt ze leuk. Kindvolgend werken is iets wat goed bij haar past. Ze vertrouwt erop dat elk kind zich ontwikkelt in zijn/haar eigen tempo. Ilse is nieuwsgierig en ook graag bezig met het verbreden van haar kennis in het vakgebied.

Sinds augustus 2023 is Jetske werkzaam bij de Zonnestraal. Ze volg de BBL opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker’ niveau 4. Dit betekend dat Jetske één dag in de week nog naar school gaat. Hiervoor heeft Jetske een andere opleiding gevolgd, maar hierbij miste ze toch iets. Al gauw kwam Jetske erachter dat ze wil werken met kinderen. De enthousiasme die de kinderen uitstralen maken haar iedere dag weer vrolijk en ze mag hun graag begeleiden in hun behoeftes. Jetske vindt het mooi om de kinderen nieuwe dingen te leren om hun zo te zien groeien in hun zelfstandigheid. De doelgroep peuters past hierbij, het ‘zelf willen doen’, en hun eigen inbreng hiervan geeft haar plezier! Jetske is op maandag, dinsdag en vrijdag te vinden op de peutergroep.

Lisette werkt sinds 2021 bij de Zonnestraal. Daarvoor is Lisette ook al 10 jaar werkzaam geweest in de kinderopvang. De groene visie en de buiten ruimte sprak haar meteen aan bij de Zonnestraal. Dat is wat je elk kind gunt! Lisette is werkzaam op de babygroep op dinsdag en donderdag. Elke dag wordt ze weer blij van de kindjes, ze vindt het fijn om ze een veilige en liefdevolle plek te kunnen bieden. Mooi om alle kinderen te zien stralen! Binnenkort gaat Lisette de opleiding Babyspecialist volgen, daar is ze heel benieuwd naar!

Sinds 2017 werkt Margriet bij Boerderij de Zonnestraal. Daarvoor heeft Margriet 10 jaar in de ouderenzorg gewerkt in Wolvega. Margriet is bij ons begonnen bij de BSO, maar sinds een aantal jaar staat ze ook op de peuterspeelgroep, welke nu gevestigd is in SWS de Floreant in Luttelgeest. Hier werkt Margriet 4 ochtenden. Margriet is altijd in voor een creatieve activiteit en lekker de natuur in gaan met de peuters. Achter school is een bos en het is mooi om met de peuters de natuur elk seizoen te zien veranderen. Daarnaast vindt Margriet het belangrijk om oog te hebben voor elk kind als individu.

Vanaf 2004 is Mariëlle al werkzaam in de kinderopvang. In 2004 is zij begonnen bij een grote organisatie, nadat ze haar opleiding had afgerond. Na 18 jaar werd het tijd voor iets heel anders, solliciteren bij de Zonnestraal, heel spannend vond ze dat! Een veilige omgeving inruilen voor iets wat onbekend is. Dat was voor Mariëlle een enorme stap. Sinds juli 2022 is Mariëlle werkzaam op de Zonnestraal. Ze werkt 3 dagen verspreid over de baby- en dreumesgroep. Mariëlle vindt deze afwisseling van verschillende groepen erg fijn. Geen dag is hetzelfde en daarom maakt dit het werken met kinderen ook zo leuk. Wanneer de sfeer goed is, zie je dit terug op de groep. Kinderen voelen zich veilig bij je. Dit is een goede basis om zich verder te ontwikkelen ervaart Mariëlle.

Sinds maart 2024 werkt Marijke bij ons op de Zonnestraal, ze staat 3 dagen op de dreumesgroep. Wat Marijke vooral aanspreekt is dat wij een boerderij zijn. Dat vrije gevoel dat je op een boerderij hebt, dat vind je nergens anders. Dat gun je toch ieder kind. Wat Marijke zo leuk vindt aan het werken met kinderen is dat ze met ze kan spelen, knuffelen en hun kan stimuleren in hun ontwikkeling. Wat Marijke vooral belangrijk vindt is een veilige omgeving creëren waarin kinderen helemaal zichzelf durven te zijn. Dat is waar ze naar streeft. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zicht op zijn of haar eigen tempo. En dat het op een boerderij vol levendigheid is, ziet Marijke alleen maar als een plus, voor het kind maar ook voor haarzelf.

Melanie heeft tijdens haar opleiding SPW in 2016 stage gelopen bij de Zonnestraal. Nadat ze haar diploma heeft behaald is ze gaan werken als gastouder aan huis en daarna bij een kinderopvang in Emmeloord. Omdat Melanie het tijdens haar stage bij de Zonnestraal zo naar haar zin had, heeft ze bij ons in 2019 gesolliciteerd en is ze hier komen werken. Eerst alleen bij de BSO op maandag en dinsdag en later is daar ook de peutergroep op woensdag en donderdag bij gekomen. Melanie is creatief en vindt het leuk om samen met de kinderen ideeën te bedenken en uit te voeren. Ze vindt het mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en geniet van hun stralende gezichtjes als ze iets nieuws hebben geleerd waarbij zij heeft mogen helpen.

Melissa werkt sinds begin januari 2024 bij de BSO op de Zonnestraal, dit doet ze 4 middagen. Ze heeft het hier enorm naar haar zin. Melissa heeft de opleiding manager leisure & hospitality gevolgd. De opleiding gaat vooral over toerisme en op campings werken in het animatieteam. Voordat Melissa bij ons kwam werken heeft ze bij een medische kliniek gewerkt als receptioniste/assistent. Melissa vindt het altijd leuk om te werken met kinderen en wil dan ook graag uitbreiden binnen de kinderopvang.

Monica heeft haar CIOS diploma gehaald en is daarna aan het werk gegaan. Sinds september 2022 werkt Monica 3 middagen bij ons op de Zonnestraal op de BSO. Op de BSO vindt Monica het heerlijk om samen met de kinderen wat te ondernemen. Samen lekker knutselen of iets bakken vindt ze leuk om te doen. Monica is in voor een grapje. De kinderen weten dat ze altijd bij haar terecht kunnen als er iets is. Samen gaan ze opzoek naar een oplossing. Ook vindt Monica contact met de ouders heel fijn. Ze gaat ervoor dat ieder kind met een glimlach en goed gevoel naar huis gaat.

Nanda werkt vanaf 2019 bij ons op de Zonnestraal. Nanda werkte vooral op de peutergroep en heeft ook een uitstapje naar de zorgboerderij gemaakt. In juli 2022 heeft Nanda de opleiding tot pedagogisch coach behaald en is zij werkzaam als onze coach. Eind 2023 heeft Nanda de overstap gemaakt van het werken op de groep naar locatiemanager. Zij is 4 dagen aanwezig binnen deze functie. Nanda wil graag alle medewerkers inspireren en in hun eigen kracht zetten. Humor is een belangrijke factor die niet mag ontbreken op de werkvloer.

Nynke werkt sinds 2022 bij ons op de Zonnestraal. Op zaterdag en soms op vrijdagavond versterkt zij ons team van de zorgboerderij. Nynke krijgt energie van het organiseren van leuke dagen voor de kinderen. En hierbij geniet Nynke ervan dat ze écht met de kinderen kan samenwerken en samenzijn.

Deze sportieve, enthousiaste -zoals collega’s ook wel zeggen “wervelwind”, wil zich graag aan jullie voorstellen: In 2016, na ruim 35 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt was het tijd voor wat anders. Ria is de opleiding Zorg en Welzijn begonnen en daarmee ook haar stage bij de Zonenstraal. Vervolgens is Ria bij ons gebleven, waarbij haar start lag bij het team van de zorgboerderij. Een hele leuke periode waarbij het koken en samen eten met de kinderen de hoofdtaak was. Inmiddels groeide het personeelsaantal en ook ging de boekhoudster weg, waardoor Ria op kantoor terecht is gekomen. Personeelscontracten en administratie zijn haar toevertrouwd en ook hier zit haar meeste werktijd in. Daarnaast vindt Ria het ook heel leuk om de hand- en spandiensten voor de BSO te doen. Zo is Ria elke donderdagmiddag aanwezig en kan het zijn dat ze ook op de andere dagen ingezet word. Ria vindt het fijn om voor haar collega’s en voor de kinderen te zorgen.

Rina heeft in 2021 gesolliciteerd bij de Zonnestraal omdat ze het fijn vindt dat een kind letterlijk ” de ruimte” krijgt om zich te kunnen ontwikkelen. En die ruimte is er bij de Zonnestraal volop. Rina is bij ons werkzaam op de babygroep, 3 dagen in de week. Daar heeft zij het erg naar haar zin, want wat is het heerlijk om te zien hoe een baby zich in het eerste jaar ontwikkelt. Er gebeurt zoveel in dat eerste jaar! Ook al werkt Rina ondertussen al heel wat jaartjes in de kinderopvang, het blijft voor haar steeds boeiend. Dit komt omdat ieder kind zijn eigen bijzondere, unieke eigenschappen heeft ervaart Rina.

Sandra is in maart 2008 samen met Wendy begonnen met boerderij de Zonnestraal. Ze heeft de Zonnestraal helemaal zien groeien tot wat het nu is! Sandra heeft 10 1/2 jaar met veel plezier op de BSO gewerkt, dit was toen een goede combi met haar gezin. Daarna heeft Sandra de overstap gemaakt naar de babygroep waar echt haar hart ligt. Sandra vindt het verzorgen van de baby’s leuk en de ontwikkeling van de kindjes mooi om mee te maken. Ook samen met ouders kijken naar wat de kindjes nodig hebben. Het kind volgend werken spreekt haar ontzettend aan. Sandra doet het werk ook met liefde 3 dagen per week.

Sylvia werkt sinds 2021 bij de Zonnestraal. Ze heeft al op verschillende groepen gestaan. Momenteel werkt Sylvia 3 dagen in de week op de peuter- en dreumesgroep. Sylvia vindt het heerlijk om haar creativiteit en liefde voor de natuur en dieren over te brengen aan de kinderen. Samen op onderzoek uit, aan het werk in de moestuin en kijken wat we er allemaal mee kunnen maken.

Titia werkt sinds 2023 op de Zonnestraal. Ze werkt 2 dagen op de peutergroep en 2 ochtenden op de peuterspeelgroep op de Floreant. Titia werkt al jarenlang met peuters, de puurheid van de peuter maakt haar blij! Haar passie ligt dicht bij de natuur en beleeft dit graag samen met de kinderen. Door samen buiten te zijn en te werken in de moestuin. Of door samen met de kinderen het land op te gaan en te zien wat er allemaal groeit. Door kinderen zelf te laten ervaren leren kinderen spelenderwijs ervaringen op te doen van al het moois wat de natuur allemaal te bieden heeft. Het ervaren van de zon op je gezicht, de wind die je haren in de lucht blaast of de aardappels zelf oogsten en van het land halen, maakt dat buiten zijn met kinderen iets heel moois is. Titia doet dit vanuit haar enthousiasme en creativiteit en neemt graag de peuters mee op ontdekkingstocht rondom de Zonnestraal.

Yorinde heeft tijdens de opleiding SAW haar eindstage gedaan bij de Zonnestraal. Vervolgens is zij HBO Pedagogiek gaan studeren met het uitstroomprofiel Jeugdzorg en heeft zij nogmaals een jaar stage gelopen bij ons en is sinds augustus 2015 in dienst. Yorinde heeft haar bachelor behaald, maar vond het werken op de Zonnestraal zo tof dat ze nooit meer weg is gegaan. Yorinde heeft op alle groepen wel gestaan en houdt ook van die afwisseling. Ze vindt het fijn om verbondenheid te voelen met de verschillende doelgroepen en op deze manier een vertrouwde schakel te kunnen zijn tussen collega’s, kinderen en ouders. Yorinde wil ervoor zorg dragen dat alle kinderen zich gezien voelen, door hun persoonlijke aandacht te geven, ze te laten ontdekken en ervaren en bij de hand te nemen als dat nodig is. Yorinde geniet ervan om kinderen te helpen hun eigen identiteit te ontwikkelen. Momenteel werkt Yorinde op maandag en vrijdag op de peutergroep en werkt zij op woensdag op kantoor als beleidsmedewerker.