Over ons

Boerderij de Zonnestraal biedt kinderopvang aan voor kinderen vanaf 10 weken tot en met +-12 jaar.

Op het kinderdagverblijf werken wij met een babygroep, een dreumesgroep en met een peutergroep voor kinderen van ongeveer 2,5 / 3 jaar tot en met 4 jaar. Het kindvolgend werken staat hierin centraal voor ons.  

Daarnaast bieden wij op Boerderij de Zonnestraal buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4 tot en met +-12 jaar. Zo kunnen uw kinderen dus op 1 unieke locatie genieten van het boerderijleven!

Ook hebben wij een peuterspeelgroep, welke is gevestigd in de basisschool de Floreant te Luttelgeest, aan de sportstraat 26. Door het aangaan van deze samenwerking hebben wij een stevige basis gelegd voor het “kindcentrum Luttegeest”. Op de peuterspeelgroep zijn kinderen welkom van 2 tot en met 4 jaar. Op elke maandagochtend, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend bieden we peuterspeelgroep aan.

Verder stellen wij op woensdagmiddag en zaterdag onze boerderij open als zorgboerderij zijnde. Ook bieden wij tweemaal per maand een logeerweekend aan in onze boerderij woning. De zorgboerderij is voor kinderen met een pgb-budget of op basis van Zorg in Natura.

Wij zijn aangesloten bij de VAK (Vereniging Agrarische Kinderopvang) en bij de Vereniging van Zorgboeren Flevoland. 

Unieke locatie

Zoals de naam al zegt, is de locatie uniek, schitterend en zeer uitdagend voor kinderen. Namelijk op een echte boerderij. De boerderij bestaat uit een akkerbouwbedrijf, waar o.a. aardappels worden geteeld. Op onze boerderij hebben we ook 2 pony’s, 2 varkens, kippen, poezen en konijnen. Wat is er nu leuker dan met z’n allen de dieren verzorgen en samen lekker in de buitenlucht bezig zijn?!

Oudercommissie

De oudercommissie van Boerderij de Zonnestraal geeft advies, denkt mee over activiteiten en houdt zicht op de kwaliteit van de kinderopvang op Boerderij de Zonnestraal. Dit doet zij namens alle ouders van kinderen die naar de kinderopvang en buitenschoolse opvang gaan. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, mail dan gerust naar ocboerderijdezonnestraal@hotmail.nl of spreek iemand van de ouders aan. Op het white board in de hal hangt een poster van de oudercommissie, waarin de ouders zich voorstellen.

Klachtenprocedure

Het kan voorkomen, dat u als ouders ergens ontevreden over bent of een klacht heeft, gerelateerd aan de kinderopvang Boerderij de Zonnestraal. Wij vragen u, dit direct aan ons persoonlijk te laten weten. Mocht het gebeuren dat wij uw ontevredenheid niet naar behoren oplossen, dan heeft u de mogelijkheid een klacht in te dienen. Deze kan schriftelijk of electronisch bij ons worden ingediend. Heeft u het gevoel dat uw klacht na het doorlopen van deze interne klachtenprocedure niet naar tevredenheid is afgehandeld, dan kunt u zich wenden tot de klachtenfunctionaris van de VAK. Telefoonnummer en e-mail adres kun u vinden op de VAK site. U heeft ook de mogelijkheid zich te wenden tot het klachten loket Kinderopvang of de de geschillen commissie, waar Boerderij de Zonnestraal bij is aangesloten. Voor meer informatie over werkwijze en kosten van de Geschillencommissie kijkt u op www.degeschillencommissie.nl

Boerderij de Zonnestraal in de Specialist: Back to the basics.